Spašavanje podataka sa mobitela

Spašavanje podataka sa mobitela svakim danom postaje sve zahtjevnije i složenije. Dolaskom svakog novog modela, potrebno je napraviti kompletno istraživanje i pronaći najjednostavniji način kako uspješno spasiti podatke.

Uspješno spašavamo pobrisane podatke, podatke iz blokiranih telefona, uništenih, polomljenih ili onih koji su završili u vodi. Današnji smartphone telefoni sadrže sve više i više podataka, imaju veću memoriju i zbilja su prava računala.

Svkodnevnom uporabom izloženi su različitim oštećenjima. Ako se isto i dogodi, nije sve izgubljeno. infoLAB koristi najsuvremenije tehnologije spašavanja podataka, za sve tipove i modele mobitela.t

Povrat podataka sa mobitela

Chip off metoda

Chip off metoda, direktnog pristupa podacima, zahtjeva vrhunsku preciznost mikrolemljenja pod mikroskopom. Na EMMC chip se lemi sa  5 do 20 posebno pripremljenih vodova i kalibracijom se definiraju nivoi od kud možemo početi čitati podatke.

Par praktičnih savjeta u slučaju problema sa mobitelima:

– ako ste slučajno izbrisali podatke, nikako dalje ne koristie uređaj, prebacie karticu operatera u drugi uređaj, a onaj sa pobrisanim podacima isključite. Samo jedna primljena poruka nakon brisanja može bitno otežati spašavanje.
– ako Vam se telefon zablokirao, ne pokušavajte raditi nikakve update software-a dok nemate bitne podatke u kopiji.
– ne radite FACTORY RESET prije nego naprvit kompletnu sigurnosnu kopiju podataka!
– ako vam je telefon polomljen, uništen ili slično, ne rastavljajte ga dalje, nema unutra nešto posbno interesantno.
– ako ste naočili uređaj, upao vam je u vodu, more, kanalizaciju, izvadite bateriju i ne pokušavajte ga uključivati. Korištenje mikrovalne pećnice, ovdje definitvno ne pomaže.

Danas postoje i USB stickovi koje možete uključiti direktno u mobitel, i skopirati sve Vaše podatke: LINK
Za kraj, spašavanje podataka sa mobitela je moguće i obratite nam se s povjerenjem.

Spašavanje podataka sa mobitela